Home > Aanpak > Diagnose

De juiste diagnose vergt een grondig totaalonderzoek.

Genezing start bij het stellen van de juiste diagnose. Daarvoor hanteren wij een breed spectrum aan onderzoekstechnieken die jouw klachten duidelijk in kaart kunnen brengen.

Functioneel orthomoleculair bloedonderzoek

Dit is een basis intake bloedonderzoek dat voor elke nieuwe patiënt in onze praktijk wordt aangeraden. Naast de klassieke labotesten worden een breed spectrum aan vitaminen en mineralen, antioxidanten en het vetzuurprofiel in het bloed gemeten.

Ook de hormonale status van schildklier, bijnier, gonaden en hypofyse wordt uitgebreid onderzocht.

Verder wordt ook eventuele virale of parasitaire belasting nagekeken.  Tot slot zal de werking van het immuunsysteem worden onderzocht.

Voedingsintolerantietest (foodscreen)

Hiervoor wordt bloed afgenomen van de patiënt, wat vervolgens door een extern labo getest wordt op mogelijke overgevoeligheid voor minimaal 25 verschillende voedingsstoffen die vaak voorkomen in ons dagelijks eetpatroon.

Deze test is vooral nuttig bij chronische darmproblemen, maar heeft ook zijn waarde bewezen bij elke patiënt met chronische klachten.

Veelal ontstaan gezondheidsklachten immers uit een gestoorde darmfunctie. Een essentieel onderdeel in de behandeling is dan ook een optimalisatie van darmwand en darmflora met behulp van de juiste voedingsadviezen en voedingssupplementen.

12 uurs urineonderzoek

Hierin worden de metabolieten van de neurotransmitters dopamine, adrenaline, serotonine en GABA nagekeken. Dit onderzoek kan nuttig zijn bij depressies, slaapstoornissen, concentratie- en geheugenstoornissen.

Cortisol speekseltest

Er wordt op 1 dag 4 maal een speekselstaal op cortisol gemeten. Deze test is nuttig bij overmatige stress, burn-out en vermoeden van bijnierproblemen.

Stoelgangtesten: darmmicrobioma

Dit is de nieuwste generatie stoelgangtesten. Het laat toe om een uitgebreid genetisch onderzoek te doen van de volledige darmflora. Deze test is nuttig bij chronische darmfunctiestoornissen met vermoeden van dysbiose, leaky gut of Small Intestinal Bacterial Overgrowth.

Urinetest op zware metalen

Een vergiftiging met toxische metalen zoals lood, arsenicum, cadmium, kwik of tin vormt een grote belasting voor het lichaam en kan ongetwijfeld leiden tot klachten of ziekte.

Lood en cadmium krijgen we vooral binnen via milieuverontreiniging in de lucht. Kwik komt van amalgaamvullingen, vis en vaccinaties.

Bij vermoeden van een belasting met zware metalen kan dit aangetoond of uitgesloten worden door middel van een provocatietest. Deze test meet de uitscheiding van zware metalen in de urine na toediening van een chelator. Een chelator is een stof die zware metalen in het lichaam vangt en deze uitscheidt via de urine.

Als je belast bent met één of meerdere toxische metalen zal een ontgiftende behandeling worden voorgesteld via chelatie-infuustherapie.

DNA testen

Specifieke DNA-profielen waarmee we de volledige genetische code van de patiënt in kaart brengen.

DNA-methylatietesten voor het bepalen van de biologische leeftijd. Deze test is vooral van toepassing voor en na de QiLaser PRP behandeling.

Onze diagnosetechnieken zijn een cruciaal vertrekpunt als voorbereiding op het stellen van de juiste diagnose en het maken van een behandelingsplan op maat.

Ontdek onze aanpak

Na een grondige screening & diagnose, 
begint ons behandelingsplan voor jouw herstel.
 

Start jouw genezingsproces 
en kom langs voor een eerste gesprek

Plan jouw afspraak

© 2024 Dokter Jo Linmans - Praktijk Polar - Poelstraat 14A, 3500 Hasselt (BE)
algemene voorwaarden - privacy policy - sitemap Quoted: Websites met méér