Home > Voor wie > Fibromyalgie

Fibromyalgie

Als vermoeidheid en pijn samengaan.

Letterlijk betekent fibromyalgie pijn in bindweefsel en spieren. Omdat dit de weke delen van het lichaam zijn, spreekt men wel eens over weke-delen-reuma. Fibromyalgie uit zich vaak in een combinatie van verschillende klachten met aanslepende pijn over het hele lichaam en vermoeidheid als meest opvallende kenmerken.

Personen met fibromyalgie klagen vaak van spierpijn en -zwakte, niet uitgerust ontwaken, chronische hoofdpijn of migraine, een beklemmend gevoel, gevoelloosheid of tintelingen in het lichaam. Ze kampen met concentratieproblemen en hebben het lastig om nieuwe dingen te leren. Ook kunnen ze  angstig of depressief zijn. Ze ervaren vaak een opgezwollen gevoel van het lichaam. Ongeveer de helft van de personen met fibromyalgie heeft overbeweeglijke gewrichten.

Elke patiënt kan een verschillend klachtenpatroon hebben dat wijst op fibromyalgie. Onze ervaring leert ons dat enkel een onderzoek naar je totaalfunctioneren inzicht kan geven in de juiste diagnose.

 

Wij vertrekken steeds vanuit een totaalbenadering om de échte onderliggende oorzaak van de pijnen en klachten te vinden en zo te komen tot een duurzame oplossing.

Contacteer ons

Hoe bekijken wij fibromyalgie?

Er bestaat niet zoiets als dé behandeling voor fibromyalgie. Vermits de symptomen bij elke patiënt van verschillende aard zijn, voeren we steeds een totaalonderzoek uit dat jouw specifieke klachten in kaart brengt. Dit wil ook zeggen dat we je klachten op het niveau van lichaam en geest bekijken. Alleen door met al deze aspecten rekening te houden, kunnen wij tot een juiste diagnose komen.

De juiste diagnose stelt ons in staat om een aangepast en individueel behandelingsplan uit te werken. Wij overlopen dit stap voor stap met de patiënt zodat hij of zij weet welke acties kunnen ondernomen worden om de gezondheid en het welbevinden te herstellen.

Na 3 en 6 maanden behandeling volgen we de evolutie op en verwachten we een merkbare verbetering van je persoonlijke toestand.

Jouw gezondheid is onze prioriteit.
Laten we er samen werk van maken.
 

Start jouw genezingsproces
en kom langs voor een eerste gesprek.

Plan jouw afspraak

© 2021 Dokter Jo Linmans - Praktijk Polar - Twaalf Septemberstraat 19, 3940 Hechtel (BE) - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Praktijk Polar gebruik van cookies. Meer informatie   OK