In een dipje zitten we allemaal wel eens. Maar wat als je iedere dag opnieuw somber opstaat en naar bed gaat? En je nergens nog plezier aan beleeft, overal tegenop ziet en je interesse verliest in de mensen en dingen om je heen? Misschien heb je dan last van een depressie.
Een depressie kenmerkt zich eigenlijk door twee soorten symptomen:
- Psychische symptomen, zoals droefheid, wanhoop, lage zelfwaarde, lusteloosheid, schuldgevoelens, negatief denken tot zelfs suïcide gedachten.
- Lichamelijke symptomen, zoals slaap- en/of eetproblemen, verminderd libido, vermoeidheid, pijn of een drukkend gevoel op je borst, hartkloppingen en benauwdheid.
Wij stellen in de praktijk vast dat er de laatste jaren vaak sprake is van uitputtingsdepressies waarbij patiënten niet alleen neerslachtig, maar tevens ook zeer moe zijn. Onze ervaring leert ons dat enkel een onderzoek naar je totaalfunctioneren inzicht kan geven in de juiste behandeling.
Wij vertrekken steeds vanuit een totaalbenadering om de échte onderliggende oorzaak van je depressie te vinden en zo te komen tot een duurzame oplossing.
Hoe bekijken wij depressie?
Wij nemen je klachten au sérieux en voeren daarom steeds een totaalonderzoek uit. Dit wil zeggen dat we je klachten op het niveau van lichaam en geest bekijken. Vaak spelen immers niet alleen psychische, sociale maar ook biologische factoren een rol, zoals een stress-, hormoon- of immuunsysteem dat in de war is. Door al deze aspecten in rekening te nemen, kunnen wij tot een juiste diagnose komen.
De juiste diagnose stelt ons in staat om een aangepast en individueel behandelingsplan uit te werken. Wij overlopen dit stap voor stap met jou zodat je weet welke acties kunnen ondernomen worden om je gezondheid en welbevinden te herstellen.
Na 3 en 6 maanden behandeling volgen we de evolutie op en verwachten we een merkbare verbetering van jouw persoonlijke toestand.