Eerste consultatie
Vorming totaalbeeld van alle klachten
In het eerste consult nemen we uitvoerig de tijd voor het overlopen van een uitgebreide anamnese (vraagstelling). Hierin is het belangrijk om een totaalbeeld te krijgen van al jouw klachten. Naast lichamelijke factoren spelen ook mentale en emotionele onevenwichten een belangrijke rol bij het tot stand komen van ziekteprocessen. We maken de nodige tijd vrij om deze factoren zo accuraat mogelijk op te sporen. Het totaalplaatje zal veel duidelijkheid brengen in de samenhang van de verschillende klachten en hoe ze zijn ontstaan.
Klinisch onderzoek met advies diagnosetechnieken
Aanvullend is er een gericht klinisch onderzoek van de patiënt. Afsluitend zullen er een aantal specifieke diagnosetechnieken worden aanbevolen (onderzoek van bloed, urine, speeksel en/of stoelgang). Mogelijks worden al bepaalde behandelingsvoorstellen gedaan in afwachting van de resultaten van het laboratoriumonderzoek.
Tweede consultatie
Bespreking resultaten, diagnose en behandeling
In het tweede consult worden de resultaten uitvoerig besproken, geven we een gerichte diagnose en stellen we een aangepast behandelingsplan op. Om de fysieke (en ook psycho-emotionele) conditie terug in balans te krijgen, zullen we mogelijks een ontgiftings-, voedings- en/of bewegingsplan voorstellen. Afhankelijk van de klachten en jouw problematiek kunnen ook therapieën geadviseerd worden waaronder infuus- of chelatietherapie.
Opvolgingsconsultaties
Na 3 maanden is er een opvolgconsultatie om te kijken hoe het met je gaat. We verwachten dan al een verbetering van de algemene toestand. De behandeling wordt verdergezet en bijgestuurd waar nodig.
6 maanden na opstart gebeurt er een controle van de labo-onderzoeken. We vergelijken de nieuwe resultaten met de uitgangswaarden en verwachten een duidelijk positieve evolutie. In dit stadium voelt de patiënt zich al beduidend beter. Er worden adviezen gegeven om de herwonnen gezondheid te behouden. Nadien zien we de patiënten halfjaarlijks of jaarlijks terug om de algemene toestand te evalueren. Wat goed is, kunnen we zo ook goed houden.
Wij hanteren een holistische aanpak waarbij we de nodige aandacht besteden aan diagnose en opvolging met het oog op een duurzaam resultaat.
Een preventief consult voor optimale gezondheid en levenskwaliteit.
Tijdens een preventief consult gaat de arts samen met de patiënt even stilstaan bij de huidige gezondheidstoestand en eventuele gezondheidsrisico’s van de patiënt. Mogelijks heeft de patiënt weinig of geen klachten en wil hij dit zo houden.
Zoals het spreekwoord zegt ‘beter voorkomen dan genezen’. Dit doen we door een uitgebreide bevraging, een klinisch onderzoek, een elektrocardiogram en een uitgebreid functioneel bloed- en urineonderzoek.
De arts zal de resultaten uitvoerig met de patiënt bespreken en bijsturen waar nodig met adviezen met betrekking tot levensstijl, aanpassing van voeding en voorstellen van voedingssupplementen of infuustherapie.
Optimale gezondheid verkrijgen en behouden staat hierbij op de voorgrond.
Je moet dus niet wachten tot je ziek bent om een arts te raadplegen.
We zien in de praktijk dat meer en meer mensen bewust kiezen voor dit preventief consult.
Een totaalbenadering
Een juiste diagnose
Een accurate behandeling
Een duurzaam resultaat